onsdag 5 december 2007

Badankan i Belgien!


Nyligen var jag i Belgien och lyckades hitta ett bad som var väl värt ett besök. Det heter Sauna Imelda, och ligger strax utanför Mechelen några mil norr om Bryssel.

Anläggningen är mycket ren och fräsch, och har sex olika bastur, både torra och med ånga, bubbelpool både utomhus och inomhus, och en inomhuspool, en uppvärmd pool utomhus och en kall, som dock är skön efter bastun. Trädgården är stor och behaglig, och får man bara tag på en liggstol kan man en vacker dag få sol över hela kroppen.


Badkläder accepteras inte, däremot förväntas man ha en badrock i restaurangen. Det går bra att hyra såväl badrock som handdukar. Restaurangen har för övrigt en bra meny, och speciellt rekommenderas de utsökta salladerna. Jag åt en helt oemotståndlig sallad med bland annat varm getost och bacon. Faktum är att maten var så god, och den belgiska ölen givetvis i vanlig ordning helt underbar, och när jag sedan slog mig ner vid poolen smuttande på min öl och såg lyckliga nakna människor bada och njuta av livet kändes det nästan som att ha kommit till himlen. Frågan är om det är lika trevligt där?


Tyvärr har Imelda brunnit och är nu stängt!